MatrasCleaner Midden-Nederland

FAQ

Indien u hier geen antwoord vindt op uw vragen, mail ons via info@matras-reiniging.nl of bel ons op 033 – 234 05 05 en wij helpen u graag verder.

Het bezoek

U komt aan huis en in mijn slaapkamer. Is dat wel zo'n goed idee?

Voor een snelle en efficiënte service is het nu eenmaal het beste om de matrassen ter plaatse te reinigen. In de slaapkamer dus. Uiteraard beseffen wij dat de slaapkamer erg privé is en dus respect en discretie vereist is.

U komt aan huis, dat is zeker wel duur?

Integendeel! De professionele reiniging van uw matras kost minder dan 1 avondje naar een restaurant! Hieronder vindt u ons prijzenoverzicht, reiniging aan beiden zijden, inclusief voorrijkosten en btw en zonder verborgen prijsverhogingen:

  • Kindermatras € 30,-
  • Eenpersoonsmatras € 39,50
  • Tweepersoons matras € 65,00
  • Topdekmatras eenpersoons € 39,50
  • Topdekmatras tweepersoons € 65,00

Moet ik veel opruimen nadat u geweest bent?

Nee, onze reiniging brengt geen stof of ander afval met zich mee. Daarnaast laten we de kamer achter zoals deze was voordat we binnenkwamen. Het enige wat u moet doen is zelf het bed terug opmaken, aangezien de spray nog slechts 15 minuten dient te drogen.

De reiniging

Hoe vaak moet mijn matras gereinigd worden?

Uw matras wordt gemiddeld één maal per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren. Zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, temperatuur in uw slaapkamer en regelmatig gebruik van de MatrasCleaner anti-huisstofmijt spray.

Waarom kan ik mijn matras niet stofzuigen?

Een conventionele stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van de matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger. De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust. Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dat niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC stralen. Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om hele kleine deeltjes vast te houden.

Ik heb een anti-huisstofmijt hoes over mijn matras. Heb ik de reiniging dan wel nodig?

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts van de buitenwereld afgesloten. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden, wat elke week geadviseerd wordt, komen er zoveel stof en huisstofmijt uitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken.

Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan “ademen” en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Welke matras en hoes kan ik het beste kiezen? Latex, Boxspring, Bonell, Nasa, Tempur etc

Kies altijd een matras dat u het beste ligcomfort geeft, onafhankelijk van het type en de ‘huisstofmijtgevoeligheid’ van het materiaal. Vergeet de goedkopere matrashoezen, deze werken meestal niet. De duurdere hoezen beschermen meestal wel afdoende maar bieden weinig comfort. Ze voelen vaak als plastic aan en voeren transpiratievocht slecht af. U kiest voor het meest comfortabele matras en dan laat u de bestrijding van huismijt aan ons over!

Mijn matras is reeds behandeld tegen huisstofmijt. Heb ik de reiniging dan wel nodig?

Dit is sterk afhankelijk van de fabrikant. Sommige anti-huisstofmijt behandelingen zijn gedurende twee jaar werkzaam, anderen slechts enkele maanden. We vinden regelmatig huismijt kolonies in voorbehandelde matrassen van 1 jaar oud, zelfs in de “Tempur” matrassen waarvan gezegd wordt dat ze vrij zijn van huismijt.

Ons eenvoudigste advies geldt: laat uw matras vrijblijvend door  ons testen met de gratis matras hygiëne test, dan bent u zeker.

Werkt het ook op een ouder matras?

Ja, onze methode werkt op matrassen van alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, u zult zelfs aangenaam verrast zijn wanneer u ontdekt dat u uw matras nog een paar jaar kunt gebruiken! Onderzoeken van Prof. Dr. Med. G. Gries in het laboratorium van München hebben dit aangetoond.

Ik heb een matras van 1 jaar oud. Is het nodig om deze te reinigen?

Ja. In een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een weelderige populatie huisstofmijten, hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig uw matras minimaal 1 keer per jaar te laten reinigen.

Ik heb een latexmatras, moet deze ook gereinigd worden?

Ja. Uit onderzoek is gebleken dat huisstofmijten zich in alle matrassoorten bevinden. Zelfs in de relatief dunne toplaag van een waterbed.

Heeft het wel zin om mijn matras te laten reinigen als mijn gordijnen, tapijt en kussen niet gereinigd zijn?

Ja, gordijnen kunnen immers meestal gewassen worden. Omdat de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras, vallen de uitwerpselen van de gordijnen meestal op de grond. Bovendien worden de gordijnen bij het openen en dichtmaken als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met uw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving.

Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit dood de huisstofmijt namelijk ook.

Samenvattend: uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden volgens bovenstaande methode. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met de MatrasClean-Spray.

Overigens wordt slechts 10% van alle huisstofmijten buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Dus uit het oogpunt van hygiëne kunt u best eerst de 90% in uw matrassen bestrijden.

Verwijdert u ook de vlekken uit de matrassen?

Ja, we kunnen uw matras niet alleen van binnen schoonmaken, maar ook van buiten. Het is nu mogelijk om verse vlekken uit het matras te verwijderen. Vlekken zoals: urine, braaksel, kleine bloedvlekken, wijn, etc. Ook de vieze geur verdwijnt. Garantie dat alle organische vlekken 100% verdwijnen.

Gezondheid

Geneest de reiniging van mijn matras mijn allergie of astma?

Nee, maar de meeste mensen met een allergie aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van de allergische reacties reduceren. Dit is aangetoond door ECARF, European Centre for Allergy Research Foundation te Berlijn.

Zijn de UVC stralen schadelijk voor mens en dier?

Nee, UVC doodt alle eencellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacterie gevoelige artikelen opgeslagen liggen, zoals fruit. UVC licht is een voor mens en dier totaal onschadelijk ontsmettingsmethode.