Duurzaamheid

Momenteel is duurzaamheid een hot item welke hoog op de politieke agenda staat om richting de aanstaande verkiezingen een onderscheidend verschil te kunnen maken in de diverse standpunten van de vele politieke partijen. Voor mij betekent duurzaamheid in eerste instantie om bij jezelf te beginnen en hierover na te denken om zodoende een eigen bijdrage te kunnen leveren aan het grotere geheel welke veelal door de politiek gestuurd en gedragen wordt.

Elk jaar worden in Nederland anderhalf miljoen matrassen weggegooid

Matras reinigen is duurzaamJaarlijks worden er in Nederland anderhalf miljoen matrassen weggegooid en in Europees verband zijn dit er maar liefst dertig miljoen matrassen waarvan het merendeel in een verbrandingsoven belandt. Als je weet dat een matras ongeveer 20 kg weegt betreft dit alleen in Nederland al 30.000 ton afval per jaar.

Dit zijn getallen waarvan ik schrik en velen met mij.

Recyclebedrijf
matras reinigen en duurzaamheid

Gelukkig telt Nederland inmiddels een aantal verwerkingsbedrijven die matrassen recyclen. Deze bedrijven creëren uit de ‘afgedankte’ matrassen drie reststromen t.w.: metaal (pocketvering/bonellvering), schuim en textiel. Het schuim levert het meeste herbruikbare materiaal op en wordt na versnippering gebruikt voor ondertapijt, judomatten en zelfs matrassen voor koeien. Het metaal wordt omgesmolten en het textiel (de tijk van het matras) hiervan worden onder andere poetslappen gemaakt.

Overheid

Het inzamelen van de matrassen richting verwerkingsbedrijf kost veel moeite en geld. Een aantal gemeentes verzamelt de matrassen apart in en deze worden dan opgehaald door het verwerkingsbedrijf. Het is niet verplicht voor de lokale overheid om matrassen te recyclen dus veel gemeentes kiezen dan toch er voor om de matrassen te laten verbranden met het restafval wat dus veel moeite en geld bespaart.

Dat dit duurzaamheidsvraagstuk speelt bij bedrijven bewijst ook een gerenommeerd Nederlands bedrijf als Auping die sinds kort een circulair matras heeft ontwikkeld welke uniek is in de wereld.

Jouw duurzaamheidsbijdrage = matras reinigen

duurzaamheid is matras reinigenJouw bijdrage kan zijn om goed na te denken voordat je je matras wil weggooien. Matrassen zijn tegenwoordig van zulke goede kwaliteit dat slijtage pas echt na 10 tot 15 jaar gaat spelen. Naast deze veroudering wordt er vaak geadviseerd om het matras te vervangen uit hygiënisch oogpunt of huisstofmijtallergie (een feit dat er miljoenen bacteriën, huisstofmijten, sporen en schimmels in je matras leven met als gevolg allergische ziektes zoals astma en allergische rhinitis) maar om deze redenen je kwalitatieve matras weg te doen daar heeft MatrasCleaner Midden-Nederland uiteraard de oplossing voor. Wij bieden de oplossing aan jouw duurzame gedachte en jouw bijdrage aan duurzaamheid aan het grotere geheel.

Matras reinigen middels dieptereiniging

Als je jouw matras ieder jaar inwendig laat reinigen (dieptereiniging) verleng je de levensduur van het matras met maar liefst minimaal 50% en uiteraard vernietigen wij de vervuilers, deze eencellige organismen zoals bacteriën, huisstofmijten, schimmels en sporen met UVC licht.

Vlekken verwijderen uit matras

Daarnaast kunnen wij alle organische vlekken verwijderen middels een innovatieve en unieke methode zonder het matras en haar tijk kapot te wrijven. Hiervoor gebruiken we een ecologische vlekoplossing vermengd met milieuvriendelijke activatiepoeder welke geactiveerd wordt door een verlichtingsconsole boven het matras met maar liefst 420 led lampjes. MatrasCleaner is de enige in de wereld die op deze innovatieve doeltreffende manier alle organische vlekken uit je matras doet verdwijnen. Dit alles 100% milieuvriendelijk met 100% garantie.

Leave a Reply

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?