Een matras is één van de meest vervuilde objecten in huis omdat een matras een perfect broeinest is voor bacteriën, huisstofmijten, schimmels en sporen. Naast organische vlekken zoals transpiratie / zweet, urine / plas, bloed, huidschilfers, etensresten, drankresten, braaksel en de eerder genoemde micro-organismen kan dit veel gezondheidsklachten opleveren. Om het matras fris, hygiënisch en schoon te houden is het verstandig om het matras regelmatig te reinigen. Dit geldt ook voor muffe geur, typische slaapkamergeur.

Maar wat is wijsheid? In deze blog nemen we je mee met de vraag: “Is je matras stomen een goed idee of toch niet?”

Matras stomen, goed idee of absoluut niet aan beginnen?

Het matras stomen kan tot gevolg hebben dat het matras onherstelbaar beschadigd wordt. Ondanks dat iedereen bijna wel een handstoomreiniger in haar bezit heeft en het misschien een snelle en gemakkelijke manier lijkt om vuil en vlekken van het matras te verwijderen weten wij dat stoomreiniging een aantal negatieve effecten heeft op de tijk / stof van het matras, bedframe en de kernvulling van het matras.

Stoom, met een temperatuur van minimaal 100 graden, kan de vezels van de tijk / stof van het matras beschadigen. Wanneer stoom wordt aangebracht wordt het vocht met 4 tot 7 bar druk in de vezels van de stof en dieper gespoten. Hierdoor kan de tijk of stof van het matras krimpen of uitrekken en veranderen in de textuur en kleur. De stof of tijk kan ook extraheren waardoor er vlekken, verkleuringen en zichtbare bewerkte plekken ontstaan.

Ook horen en zien we vaak dat bij het stomen van het matras dat het niet effectief vuil en vlekken verwijdert. Stoom helpt bij het losweken van vuil maar hierdoor wordt het vuil niet daadwerkelijk verwijderd. Er dient toch bij hardnekkigere vlekken gewreven te worden om de vlekken te proberen te verwijderen met als gevolg wrijvingsschade aan de tijk van het matras wat na opdroging zichtbaar wordt.

Indien stoom met veel druk van 4 tot 7 bar (handstoomreiniger is gemiddeld 4 bar) ingespoten wordt kan het na enkele uren na de reiniging oppervlakkig droog aanvoelen echter in de matraskern is het nog vochtig wat weer kan zorgen voor o.a. schimmel- en meeldauwgroei en snelle ontwikkeling van bacteriën wat weer slecht is voor je gezondheid. Ook onaangename geuren kunnen ontstaan wat je iedere nacht weer inhaleert.

Je matras stomen? Wij doen het dus niet!

Nee, wij stomen geen matrassen. Om alle bovengenoemde redenen.

Wij staan uiteraard voor Gezond, Fris, Hygiënisch en Duurzaam slapen en daarom reinigen we jouw matras graag voor je op een 100% milieuvriendelijke manier waarbij tien jaar ontwikkeling aan vooraf is gegaan en waar we nu al vier jaar werken volgens een revolutionaire gepatenteerde methode als licentiehouder en marktleider op het gebied van matrashygiëne.

Hoe reinigen wij je matras 100% milieuvriendelijk, effectief en veilig?

We starten met een dieptereiniging van het matras. Een speciaal en uniek reinigingssysteem reinigt het matras zeer grondig tot een diepte van 24 cm inwendig zonder de tijk /stof te beschadigen. Beide zijden van het matras worden behandeld.

Door hoge frequentietrillingen wordt alle inwendige vervuiling (uitwerpselen van de huisstofmijten, urinekristallen en huidschilfers) van het matras losgetrild en verpulverd.

Het vacuüm zuigsysteem wordt op het matras geplaatst en vangt alle vervuilingsdeeltjes op in een Hepa-filter zak. Dit Hepa-filter is speciaal ontworpen om 99,97% van alle vervuiling groter dan 0,3 micron vast te houden.

Hierna wordt het matras behandeld met UVC licht dat huisstofmijten, bacteriën en sporen doodt. Dit is vrij van chemicaliën en 100% milieuvriendelijk.

De laatste fase in deze droge dieptereiniging behandelen we het matras met onze eigen MatrasCleaner Spray speciaal ontwikkeld voor MatrasCleaner Midden-Nederland om het matras te neutraliseren tegen de allergeen houdende huisstofmijtuitwerpselen en het verfrissen van het matras.

Matras reinigen werkwijze MatrasCleaner Midden-Nederland

Na de dieptereiniging gaan we de organische vlekken uit het matras verwijderen. Dit kunnen o.a. zijn urine vlekken, zweetvlekken, bloedvlekken maar ook kattenurine, koffie- en theevlekken, diverse soorten schimmel op het matras zoals rode en zwarte schimmel, braaksel, kattenpis geur etc. De enzymen vloeistof zal organische geur- en vlekmoleculen ontbinden en is een biologische afbreekbare methode.

De vlekverwijderingsvloeistof wordt licht over het matras verneveld. Hierdoor zal de vloeistof aan de oppervlakte van het matras blijven en relatief snel drogen. De droogtijd bedraagt slechts 12-24 uur.

Zeer bijzonder aan onze vlekverwijderingsmethode is dat de biologisch afbreekbare vloeistof en activatie poeder reageren op de 420 LED lampen. Deze plaatsen wij na de verneveling boven het matras.

Bij deze ongeëvenaarde gepatenteerde methode, uniek in de wereld, is het niet noodzakelijk om te wrijven over de vezels van het matras. Je matras zal niet beschadigen of gaan pluizen. De organische vlek wordt binnen 12 uur volledig opgelost.

Jouw matras ziet er weer uit als nieuw!

Vlekken uit matras verwijderen

Leave a Reply

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?