Leefstijl icoon matras-reiniging.nl

Gezonde leefstijl

Sinds de coronapandemie is er veel meer aandacht ontstaan voor een gezonde leefstijl. Dit omdat we zien dat patiënten met een ongezonde leefstijl vaker in het ziekenhuis belanden dan personen  die een gezonde leeftstijl nastreven.

De overheid met haar huidige beleid de burger verleidt tot een gezonde keuze maar dit dient een vanzelfsprekendheid te worden voor in de nabije toekomst.


Slapen

Mensen die slecht slapen weten dat dit je hele leven kan beïnvloeden. Op de werkvloer wordt er weinig over gesproken ondanks dat je als werkgever weet dat goed uitgeruste collega’s vele malen gezonder en productiever zijn.

Slapen is nodig om het lichaam en geest te laten herstellen. Slapen geeft nieuwe energie. Een tekort aan slaap heeft effect op het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kan worden wanneer je in aanraking komt met ziektemakers zoals griep- en verkoudheidsvirussen. Daarnaast heeft een tekort aan slaap invloed op het herstel. Dus door slaap kun je je wapenen tegen ziekten, infecties en virussen.  De behoefte aan slaap verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld slaapt de mens een derde deel van haar leven.


Gezonde slaap

Gemiddeld duurt het een kwartiertje om in slaap te vallen

Je wordt niet of nauwelijks tussendoor wakker

Na toiletbezoek weer snel kunnen inslapen

Zo’n 4 tot 5 uur diepe slaap en REM-slaap hebben

Ademhaling en hartritme zijn regelmatig zonder afwijkingen

Het lichaam maakt geen onrustige bewegingen

Lichaamstemperatuur is tegen de ochtend het laagst (halve graad lager)


matras-reiniging.nl promotiebeertje

Slaap adviezen

Ontwikkel een vast slaapritme

Gebruik zo min mogelijk stimulerende middelen zoals koffie en alcohol

Zorg gedurende de dag voor voldoende lichaamsbeweging

Ga voor een goede slaapkamer hygiëne

Zorg dat slaapkamer rustig is

Maak het donker op de slaapkamer

Ga overdag niet slapen


Het belang van een schoon matras

Omdat het matras niet gewassen kan worden is het van essentieel belang dat het matras fris en schoon is voor een gezonde nachtrust. Matrassen zijn de meest vervuilde objecten in huis en zijn de perfecte schuilplaats voor bacteriën, huisstofmijt, schimmels etc. We verliezen iedere slaapbeurt 2,5 gram aan huidschilfers. Elke nacht komt een halve liter transpiratie vocht in het matras waardoor het matras vochtig wordt en ook nog door onszelf 8 uur per nacht verwarmd wordt zodat de ideale voedingsbode is gecreëerd voor de eerder genoemde eencellige organismen.


De gevolgen van een vies matras

De fijnstof die we ’s nachts inademen kan de beoogde gezonde nachtrust verstoren en allergische reacties veroorzaken en zelfs een gevaar opleveren voor mensen die last hebben van astma of hooikoorts. Ook kan het leiden tot symptomen zoals jeukende en tranende ogen, verstopte neus, loopneus, niesbuien, hoofdpijn, vermoeidheid, snurken, jeuk, benauwdheidsklachten, hoesten (vooral in bed), eczeem etc. zonder te beseffen dat de oorzaak het matras is waarop geslapen wordt. In je leven zal je lichaam meer contact met het matras hebben dan elk ander meubelstuk.


Gezond slapen is dus gezond

MatrasCleaner Midden-Nederland is marktleider op het gebied van matrashygiëne en gespecialiseerd in matrassen reinigen en innovator op het gebied van vlekverwijdering. Vlekken uit het matras verwijderen met  ecologische afbreekbare vloeistof zonder het matras te beschadigen in slechts een geringe droogtijd van 12-24 uur. Alle organische vlekken zoals urine-, transpiratie- of bloedvlekken worden op een 100% milieuvriendelijke manier verwijderd.

Leave a Reply

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?